Enyhe csirkecurry

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Enyhe csirkecurry
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 150 dkg-os, darabolt csirke
2 evőkanál curry
2 szál szeletelt halványító zeller
2 db hámozott, kockára vágott zöldalma
2 fej szeletelt hagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál liszt
10 dkg mazsola
2 evőkanál olaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. 1 evőkanál olajat a lábosban felforrósítunk, a feldarabolt csirkét jól megpirítjuk, majd papírtörlőre szedve lecsepegtetjük (1. kép).

2. A maradék olajat is a lábosba öntjük, majd puhára pároljuk a felszeletelt hagymát és az ugyancsak szeletekre vágott halványító zellert. Megszórjuk a curryvel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a lisztet (2. kép), majd erős tűzön addig kevergetjük, míg száraz, szemcsés lesz.

3. Apránként felöntjük a tyúkhúslevessel, ügyelve, hogy a mártást mindig simára keverjük (3. kép). Állandó kevergetés mellett felforraljuk, majd a mártást kissé besűrítjük. Beletesszük a csirkét, lefedjük, és lassú tűzön, időnként megkeverve 20 percig főzzük.

4. Beletesszük az almát és a mazsolát (4. kép), és lassú tűzön további 15 percig főzzük, hogy a csirkehús teljesen megpuhuljon.

Enyhe csirkecurry Enyhe csirkecurry Enyhe csirkecurry Enyhe csirkecurry

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Enyhe csirkecurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1693 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Klasszikus curryételek Klasszikus curryételek
(Vince Kiadó, 2000)

Ebben a kis receptkönyvben szinte az összes klasszikus curryétel megtalálható, Indiából, Thaiföldről, Malajziából, Burmából és Indonéziából válogatva. Az ételeket kiegészítettük néhány "hagyományos" nyugati curryval is,... bővebben...
Enyhe csirkecurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus curryételek Klasszikus curryételek
(Vince Kiadó, 2000)

Ebben a kis receptkönyvben szinte az összes klasszikus curryétel megtalálható, Indiából, Thaiföldről, Malajziából, Burmából és Indonéziából válogatva. Az ételeket kiegészítettük néhány "hagyományos" nyugati curryval is,... bővebben...
szótár