Thai rákcurry

Rák kókusztejben

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Thai rákcurry
Eszközök: kés, lábas, turmixgép, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg kókuszkrém
100 dkg mélyhűtött garnélarák
vagy
100 dkg élő garnélarák
2 evőkanál halszósz
2 db zöld kaffircitromlevél
3 evőkanál olaj
1 teáskanál édesnemes pirospaprika
2 teáskanál római kömény
2 teáskanál reszelt, héja zöldcitrom
1 evőkanál apróra vágott, friss koriandergyökér
2 evőkanál apróra vágott lemongrass
1 db szárított galangagyökér
4 db szárított chilipaprika
3 gerezd fokhagyma
1 kis fej kockára vágott hagyma
1 teáskanál

Elkészítés:

1. A rákot megtisztítjuk, kierezzük, a farokrészt érintetlenül hagyjuk. A hagymát nagyobb kockákra vágjuk.

2. A hagymát, a fokhagymát, a chilipaprikát, az egész borsot, a lemongrasst, a koriandergyökeret, a zöldcitrom héját, a római köményt, a paprikát, a koriandert, a sót és a 2 evőkanál olajat turmixgépben sima péppé keverjük.

3. A megmaradt 1 evőkanál olajat lábosban felforrósítjuk, és beletesszük a currymassza felét, majd állandóan kevergetve 30 másodpercig sütjük. Felöntjük a halszósszal. A galangagyökérrel, a zöldcitromlevéllel és a kókuszkrémmel ízesítjük. Erős tűzön állandóan kevergetve jól összedolgozzuk.

4. Beletesszük a rákot, és fedő nélkül 15 percig főzzük, amíg a rák teljesen megfő, és a szósz kissé besűrűsödik. Párolt rizzsel tálaljuk.

Ennél a currynél a rákok fejét ízlés szerint rajta hagyhatjuk, mert sokat javít az étel ízén. A fel nem használt currymasszát ne dobjuk ki. Légmentes tárolóedényben, jégszekrényben két hétig, a fagyasztóban akár két hónapig eláll. Az ételhez lehetőleg a thaiföldi halmártást (nam pla) használjuk, mivel ez sokkal könnyebb, mint a vietnami nuoc mam.
Thai rákcurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1938 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Klasszikus curryételek Klasszikus curryételek
(Vince Kiadó, 2000)

Ebben a kis receptkönyvben szinte az összes klasszikus curryétel megtalálható, Indiából, Thaiföldről, Malajziából, Burmából és Indonéziából válogatva. Az ételeket kiegészítettük néhány "hagyományos" nyugati curryval is,... bővebben...
Thai rákcurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus curryételek Klasszikus curryételek
(Vince Kiadó, 2000)

Ebben a kis receptkönyvben szinte az összes klasszikus curryétel megtalálható, Indiából, Thaiföldről, Malajziából, Burmából és Indonéziából válogatva. Az ételeket kiegészítettük néhány "hagyományos" nyugati curryval is,... bővebben...
ételfotó