Zöld halcurry Thaiföldről



Elkészítés:
1. A hegyes erős paprikát kettévágjuk, magházát kiemeljük, majd az újhagymával és a hagymával együtt nagyobb darabokra vágjuk (1. kép). Turmixgépben sima péppé keverjük a paprikát, az újhagymát, a hagymát, a fokhagymát, a lemongrasst, a koriandergyökeret és a felaprított korianderlevél felét, a szemes borsot, az őrölt koriandert, a római köményt, a citromhéjat, rákpasztát, kurkumát, sót és 2 evőkanál olajat.
2. A maradék 1 evőkanál olajat a lábosban felforrósítjuk, és beletesszük az összeturmixolt currykrém felét. Erős tűzön 30 másodpercig kevergetjük (2. kép), majd hozzáadjuk a kókusztejet, a zöldcitromlevelet, a galangagyökeret és a halmártást. Jól összekeverjük.
3. Beletesszük a kockára vágott halfilét (3. Kép), és fedő nélkül 15 percig főzzük, míg a hal húsa megpuhul és a szósz kissé besűrűsödik.
4. A maradék 6 evőkanál felaprított korianderlevelet a mártásba keverjük (4. kép).
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |