Zöld halcurry Thaiföldről

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöld halcurry Thaiföldről
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg halfilé
6 dl kókusztej
4 db hegyes, kimagozott erős paprika
1 evőkanál friss korianderzöld
1 evőkanál halszósz
2 teáskanál rákpaszta
2 levél kaffircitrom
6 szem fekete bors
4 szál darabolt újhagyma
1 kis fej hámozott, darabolt hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál apróra vágott lemongrass
1 teáskanál apróra vágott koriandergyökér
1 kis darab szárított galangagyökér
1 teáskanál őrölt koriander
2 teáskanál őrölt római kömény
2 teáskanál reszelt, héja zöldcitrom
1 teáskanál kurkuma
1 teáskanál
3 evőkanál olaj

Elkészítés:

1. A hegyes erős paprikát kettévágjuk, magházát kiemeljük, majd az újhagymával és a hagymával együtt nagyobb darabokra vágjuk (1. kép). Turmixgépben sima péppé keverjük a paprikát, az újhagymát, a hagymát, a fokhagymát, a lemongrasst, a koriandergyökeret és a felaprított korianderlevél felét, a szemes borsot, az őrölt koriandert, a római köményt, a citromhéjat, rákpasztát, kurkumát, sót és 2 evőkanál olajat.

2. A maradék 1 evőkanál olajat a lábosban felforrósítjuk, és beletesszük az összeturmixolt currykrém felét. Erős tűzön 30 másodpercig kevergetjük (2. kép), majd hozzáadjuk a kókusztejet, a zöldcitromlevelet, a galangagyökeret és a halmártást. Jól összekeverjük.

3. Beletesszük a kockára vágott halfilét (3. Kép), és fedő nélkül 15 percig főzzük, míg a hal húsa megpuhul és a szósz kissé besűrűsödik.

4. A maradék 6 evőkanál felaprított korianderlevelet a mártásba keverjük (4. kép).

Zöld halcurry Thaiföldről Zöld halcurry Thaiföldről Zöld halcurry Thaiföldről Zöld halcurry Thaiföldről
Ez a curryétel sokkal ízletesebb, ha egy nappal korábban elkészítjük. Lefedve, hűtőszekrényben tároljuk. Az erős paprikák közül a zöld színű általában kevésbé csípős, mint a piros. Ha csípősen szeretjük a curryt, hagyjuk benne a paprika magházát. A maradék currymasszát légmentes tárolóedényben két hétig is eltarthatjuk a hűtőszekrényben - lefagyasztva pedig akár két hónapig eláll.
Zöld halcurry Thaiföldről
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1015 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Klasszikus curryételek Klasszikus curryételek
(Vince Kiadó, 2000)

Ebben a kis receptkönyvben szinte az összes klasszikus curryétel megtalálható, Indiából, Thaiföldről, Malajziából, Burmából és Indonéziából válogatva. Az ételeket kiegészítettük néhány "hagyományos" nyugati curryval is,... bővebben...
Zöld halcurry Thaiföldről
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus curryételek Klasszikus curryételek
(Vince Kiadó, 2000)

Ebben a kis receptkönyvben szinte az összes klasszikus curryétel megtalálható, Indiából, Thaiföldről, Malajziából, Burmából és Indonéziából válogatva. Az ételeket kiegészítettük néhány "hagyományos" nyugati curryval is,... bővebben...
most van szezonja