Hétvezér tokány

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg borjúhús
12 dkg sertéshús
12 dkg marhahús
15 dkg vöröshagyma
3 dl tejföl
12 dkg szalonna
2 dkg pirospaprika
2 dkg liszt

Elkészítés:

1. A szalonnát apró kockára vágjuk és félig megpirítjuk, az apróra vágott hagyma hozzáadása után aranysárgára pirítjuk, a pirospaprikát belekeverjük, egy kevés vízzel felengedjük, azután az apróra vágott marhahúst beletesszük és félig puhára pároljuk benne.

2. Ha félig puha, a szintén apró kockára vágott sertést tesszük hozzá és gyakori keverés mellett, fedő alatt az egészet majdnem puhára főzzük.

3. Végül az ugyancsak apróra vágott borjúhús hozzáadása után az egészet puhára pároljuk, olyanformán, hogy a hús lepiruljon. Majd a lisztet, a tejfellel és kevés vízzel elkeverjük, hozzáadjuk és 5 percig fedő alatt főni hagyjuk. Rizzsel vagy galuskával tálaljuk és karikára vágott zöldpaprikát teszünk reá.

Galuskával tálaljuk.
Szakmailag nézve, ez egy tejfölös habarással dúsított pörkölt/paprikás. A tokány, bár őse a pörkölteknek/paprikásoknak, soha nem tartalmazott fűszerpaprikát. Amikor a tokányt kitalálták, nem volt Európában paprika.
Amennyiben a vöröshagymát a forró zsiradékban csak "üvegesre futtatjuk", sokkal könnyebben emészthető lesz a vele készült étel.
Hétvezér tokány
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3220 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ételművészet, életművészet
Ételművészet, életművészet
(Szépirodalmi Kiadó, 1986)

Valamikor régen, boldog háborúelőtti időben, kétféle polgári háziasszonyt ismertünk. Az egyik – a jó háziasszony – kulcscsörgető, tűzrőlpattant, örökké izgatott menyecske volt. Baboskendővel kötötte be fejét, kötényben... bővebben...
Kép nélkül
Hétvezér tokány
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ételművészet, életművészet
Ételművészet, életművészet
(Szépirodalmi Kiadó, 1986)

Valamikor régen, boldog háborúelőtti időben, kétféle polgári háziasszonyt ismertünk. Az egyik – a jó háziasszony – kulcscsörgető, tűzrőlpattant, örökké izgatott menyecske volt. Baboskendővel kötötte be fejét, kötényben... bővebben...
recept beküldése