Száraz burgonyacurry



Elkészítés:
1. A meghámozott burgonyát 2 cm-es kockákra vágjuk (1. kép). A mustármagot szárazon addig pirítjuk, amíg kipattogzik.
2. Hozzáadjuk a ghee-t, a karikára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért (2. kép), majd állandóan kevergetve addig pároljuk, míg a hagyma megpuhul. Kurkumával, sóval, borssal, chilivel, rómaiköménnyel, garam masalával ízesítjük, és beletesszük a burgonyát (3. kép).
3. Jól összekeverjük, felengedjük a vízzel, és lefedve 15-20 perc alatt csaknem puhára főzzük a burgonyát - közben időnként megkeverjük.
4. Beletesszük a zöldborsót (4. kép), megkeverjük, majd fedő alatt további 3-5 percig főzzük, amíg a burgonya teljesen megpuhul és a vizet beszívja. Mentalevéllel ízesítjük.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |