Száraz burgonyacurry

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Száraz burgonyacurry
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg kockára vágott burgonya
15 dkg mélyhűtött zöldborsó
vagy
15 dkg friss zöldborsó
1 és ¼ dl víz
2 evőkanál apróra vágott mentalevél
1 teáskanál garam masala
1 teáskanál őrölt római kömény
½ teáskanál chilipor
1 teáskanál kurkuma
2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
2 teáskanál fekete mustármag
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 fej karikára vágott hagyma
2 evőkanál olaj
vagy
2 evőkanál ghee
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A meghámozott burgonyát 2 cm-es kockákra vágjuk (1. kép). A mustármagot szárazon addig pirítjuk, amíg kipattogzik.

2. Hozzáadjuk a ghee-t, a karikára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért (2. kép), majd állandóan kevergetve addig pároljuk, míg a hagyma megpuhul. Kurkumával, sóval, borssal, chilivel, rómaiköménnyel, garam masalával ízesítjük, és beletesszük a burgonyát (3. kép).

3. Jól összekeverjük, felengedjük a vízzel, és lefedve 15-20 perc alatt csaknem puhára főzzük a burgonyát - közben időnként megkeverjük.

4. Beletesszük a zöldborsót (4. kép), megkeverjük, majd fedő alatt további 3-5 percig főzzük, amíg a burgonya teljesen megpuhul és a vizet beszívja. Mentalevéllel ízesítjük.

Száraz burgonyacurry Száraz burgonyacurry Száraz burgonyacurry Száraz burgonyacurry
Száraz burgonyacurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1833 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Klasszikus curryételek Klasszikus curryételek
(Vince Kiadó, 2000)

Ebben a kis receptkönyvben szinte az összes klasszikus curryétel megtalálható, Indiából, Thaiföldről, Malajziából, Burmából és Indonéziából válogatva. Az ételeket kiegészítettük néhány "hagyományos" nyugati curryval is,... bővebben...
Száraz burgonyacurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus curryételek Klasszikus curryételek
(Vince Kiadó, 2000)

Ebben a kis receptkönyvben szinte az összes klasszikus curryétel megtalálható, Indiából, Thaiföldről, Malajziából, Burmából és Indonéziából válogatva. Az ételeket kiegészítettük néhány "hagyományos" nyugati curryval is,... bővebben...
most van szezonja