Currys rák
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 20 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
drága



Elkészítés:
1. A rákokat megtisztítjuk, kierezzük, a farkukat ízlés szerint rajtahagyhatjuk. A vajat egy közepes méretű lábosban megolvasztjuk, a felaprított hagymát üvegesre pároljuk. Beletesszük a zúzott fokhagymát, a curryport, a lisztet, és erős tűzön 1 percig pirítjuk.
2. A lábost a tűzről levéve apránként hozzáadjuk a tejet, a szerecsendiót és a pirospaprikát. Simára keverjük. Erős tűzön felforraljuk, és a mártást besűrítjük.
3. Beletesszük a rákokat, sherryvel ízesítjük, és erős tűzön 2 percig főzzük. Fontos, hogy a rákhús jól átsüljön és szép rózsaszínű legyen.