Erdészmetélt csőben sütve

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Erdészmetélt csőben sütve
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg szárított vargánya gomba
6 dkg nyers füstölt sonka
6 dkg vaj
4 dkg reszelt parmezán sajt
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szárított vargányát 20 percre meleg vízbe áztatjuk.

2. A csíkokra vágott nyers, füstölt sonkát forró vajon 5 percig sütjük. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett, feldarabolt vargányát. 1 percig kevergetve pirítjuk, majd felöntjük a gomba áztatóvizével. 5 percig főzzük, sóval, borssal ízesítjük. Belekeverjük a besamelmártás kétharmadát.

3. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat.

4. A tésztát bő, forrásban lévő sós vízben al dente, azaz rugalmasra főzzük. Leszűrjük és belekeverjük a mártásba. Belesimítjuk a tálba.

5. A maradék besamelmártásba belekeverjük a reszelt parmezán sajtot és ráöntjük a tésztára. Rámorzsoljuk a maradék vajat, és 30-35 percre a sütőbe toljuk.

Besamelmártás

Besamelmártás
5 dl tej
6 evőkanál vaj
6 evőkanál liszt
ízlés szerint reszelt szerecsendió
ízlés szerint

1. A tejet 90 fokosra melegítjük.

2. A vajat lábosban megolvasztjuk. Meghintjük a liszttel, rózsaszínűre pirítjuk, majd felöntjük 1 dl tejjel. Csomómentesre keverjük.

3. Apránként felöntjük a maradék tejjel. Állandó keverés mellett besűrítjük (a legbiztosabb, ha habverőt használunk). Sóval, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Krémes állagúnak kell lennie.

4. A besamel az egyik legnépszerűbb alapmártás, sajttal, tojássárgájával, frissen vágott petrezselyemmel tovább fűszerezhetjük.

Erdészmetélt csőben sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 992 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Erdészmetélt csőben sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
szólj hozzá, értékelj