Szicíliai húsos rakott tészta



Elkészítés:
1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagyma felét.
2. Hozzáadjuk a kétféle darált húst, és hirtelen megpirítjuk. Felöntjük a borral, és addig főzzük, amíg a nedvesség el nem párolog. Belekeverjük a konzervparadicsomot, felöntjük a forró vízzel, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt megpároljuk (kb. 1 óra).
3. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a maradék, kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a zöldborsót, megsózzuk és puhára pároljuk.
4. A tésztát bő, forrásban lévő sós vízben al dente, azaz rugalmasra főzzük. Lecsöpögtetjük, tálba tesszük és összekeverjük a húsmártás felével és a durvára reszelt, érett pecorino sajttal.
5. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
6. Kivajazunk, és zsemlemorzsával behintünk egy mély tűzálló tálat. Belesimítjuk a mártásos tészta felét. Megszórjuk a zsenge, fiatal juhsajttal és a zöldborsóval. Rálocsoljuk a maradék húsmártást, és beborítjuk a maradék tésztával.
7. Zsemlemorzsával megszórjuk, és 25-30 percre a sütőbe toljuk.