Szicíliai húsos rakott tészta

Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg zöldborsó
40 dkg konzerv paradicsom
50 dkg apró tészta
30 dkg kemény juhsajt
vagy
30 dkg érett pecorino sajt
vagy
15 dkg puha juhsajt
5 evőkanál extraszűz olívaolaj
5 dl forró víz
2 és fél dl száraz vörösbor
1 fej hagyma
10 dkg zsemlemorzsa
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagyma felét.

2. Hozzáadjuk a kétféle darált húst, és hirtelen megpirítjuk. Felöntjük a borral, és addig főzzük, amíg a nedvesség el nem párolog. Belekeverjük a konzervparadicsomot, felöntjük a forró vízzel, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt megpároljuk (kb. 1 óra).

3. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a maradék, kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a zöldborsót, megsózzuk és puhára pároljuk.

4. A tésztát bő, forrásban lévő sós vízben al dente, azaz rugalmasra főzzük. Lecsöpögtetjük, tálba tesszük és összekeverjük a húsmártás felével és a durvára reszelt, érett pecorino sajttal.

5. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

6. Kivajazunk, és zsemlemorzsával behintünk egy mély tűzálló tálat. Belesimítjuk a mártásos tészta felét. Megszórjuk a zsenge, fiatal juhsajttal és a zöldborsóval. Rálocsoljuk a maradék húsmártást, és beborítjuk a maradék tésztával.

7. Zsemlemorzsával megszórjuk, és 25-30 percre a sütőbe toljuk.

A primosale zsenge, fiatal juhsajt Szicíliából. Más, enyhe ízű juhsajttal is helyettesíthető.
Szicíliai húsos rakott tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 6234 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Szicíliai húsos rakott tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
szótár