Délolasz töltött ziti



Elkészítés:
1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát.
2. Hozzáadjuk a darált sertéscombot, és körös-körül megpirítjuk.
3. Hozzáadjuk az apróra vágott olasz szalámit is. További 3 percig sütjük.
4. Robotgépbe tesszük, sima krémmé keverjük.
5. A zitit három darabba törjük, majd bő, forrásban lévő sós vízben al dente, azaz rugalmasra főzzük. Lecsöpögtetjük, hideg vízzel leöblítjük és félretesszük.
6. A húsmasszát tálba tesszük, belekeverjük a tojást, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Jól összekeverjük, majd a krémet sima csöves nyomózsákba töltjük és óvatosan a zitikbe nyomjuk.
7. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy mély tűzálló tálat.
8. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot és nagy lángon 10-15 percig főzzük.
9. Kevés paradicsommártást a tálba terítünk, majd ráfektetünk egy sor töltött tésztát. Megint paradicsommártás következik, amit reszelt scamorza sajttal vagy pizza-mozzarellával hintünk meg. A rétegezést addig folytatjuk, amíg tart a hozzávalókból. A tetejét zsemlemorzsával hintjük meg. 20-25 percre sütőbe toljuk.