Délolasz töltött ziti

Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg paradicsom
12 dkg szalámi
50 dkg ziti
vagy
50 dkg vastag makaróni
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
5 dkg zsemlemorzsa
2 db tojás
vagy
18 dkg scamorza sajt
ízlés szerint reszelt szerecsendió
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát.

2. Hozzáadjuk a darált sertéscombot, és körös-körül megpirítjuk.

3. Hozzáadjuk az apróra vágott olasz szalámit is. További 3 percig sütjük.

4. Robotgépbe tesszük, sima krémmé keverjük.

5. A zitit három darabba törjük, majd bő, forrásban lévő sós vízben al dente, azaz rugalmasra főzzük. Lecsöpögtetjük, hideg vízzel leöblítjük és félretesszük.

6. A húsmasszát tálba tesszük, belekeverjük a tojást, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Jól összekeverjük, majd a krémet sima csöves nyomózsákba töltjük és óvatosan a zitikbe nyomjuk.

7. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy mély tűzálló tálat.

8. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot és nagy lángon 10-15 percig főzzük.

9. Kevés paradicsommártást a tálba terítünk, majd ráfektetünk egy sor töltött tésztát. Megint paradicsommártás következik, amit reszelt scamorza sajttal vagy pizza-mozzarellával hintünk meg. A rétegezést addig folytatjuk, amíg tart a hozzávalókból. A tetejét zsemlemorzsával hintjük meg. 20-25 percre sütőbe toljuk.

Délolasz töltött ziti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2693 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Délolasz töltött ziti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
szólj hozzá, értékelj