Óriás kagylótészta zöldséggel és sajttal töltve

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Óriás kagylótészta zöldséggel és sajttal töltve
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg gruyere sajt
30 dkg zöldbab
3 db cukkini
24 db conchiglie
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
4 dkg vaj
12 dkg reszelt parmezán sajt
2 db paradicsom
1 fej hagyma
2 szál sárgarépa
ízlés szerint reszelt szerecsendió
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Megforrósított vajon és olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát.

2. Hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát, zöld hüvelyű babot és cukkinit, valamint a brokkolirózsát. 8 percig pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük, felöntjük fél pohár vízzel, és fedő alatt megpároljuk.

3. A besamelmártást reszelt szerecsendióval ízesítjük, majd kétfelé osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a lecsöpögtetett zöldségeket és a feldarabolt gruyère sajtot.

4. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat.

5. A tésztát bő, forrásban lévő sós vízben al dente, azaz rugalmasra főzzük. Lecsöpögtetjük, tálcára szedjük és megtöltjük a mártásos zöldségkeverékkel. Beleültetjük a tűzálló tálba és leöntjük a maradék besamelmártással. Ráfektetjük a karikára vágott paradicsomot és megszórjuk a reszelt parmezán sajttal.

6. 20-25 percig sütjük.

Besamelmártás

Besamelmártás
5 dl tej
6 evőkanál vaj
6 evőkanál liszt
ízlés szerint reszelt szerecsendió
ízlés szerint

1. A tejet 90 fokosra melegítjük.

2. A vajat lábosban megolvasztjuk. Meghintjük a liszttel, rózsaszínűre pirítjuk, majd felöntjük 1 dl tejjel. Csomómentesre keverjük.

3. Apránként felöntjük a maradék tejjel. Állandó keverés mellett besűrítjük (a legbiztosabb, ha habverőt használunk). Sóval, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Krémes állagúnak kell lennie.

4. A besamel az egyik legnépszerűbb alapmártás, sajttal, tojássárgájával, frissen vágott petrezselyemmel tovább fűszerezhetjük.

Óriás kagylótészta zöldséggel és sajttal töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4699 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Óriás kagylótészta zöldséggel és sajttal töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
pinterest