Hússal rakott palacsinta

Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A palacsintához:
2 dl tej
20 dkg liszt
¼ csokor petrezselyemzöld
½ dl szódavíz
2 db tojás
igény szerint olaj
ízlés szerint
A töltelékhez:
3 db keményre főzött tojás
2 db tojás
1 adag húsmártás
2 dkg vaj
15 dkg főtt zöldborsó
5 dkg kemény juhsajt
vagy
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A palacsintatésztát a szokásos módon összeállítjuk és 1 órát állni hagyjuk.

2. A darált marhahúst tálba tesszük, belekeverjük a tojást és a reszelt pecorino sajtot. Sóval, borssal ízesítjük, összegyúrjuk, majd diónyi gombócokká formáljuk.

3. A húsmártást felforraljuk, beletesszük a húsgombócokat, és 10-12 percig főzzük.

4. A tésztából kevés megforrósított olajon a szokásos módon 12 sós palacsintát sütünk.

5. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

6. Kivajazunk egy tűzálló tálat. Az aljába fektetünk 2 palacsintát. Rákanalazunk egy sor mártásos húsgombócot, amelyet befedünk kemény-tojás karikákkal. Egy palacsinta következik, megszórjuk főtt zöldborsóval és beborítjuk vékonyan felszeletelt pizza-mozzarella sajttal. A rétegezést addig folytatjuk, amíg tart a hozzávalókból. A tetejére palacsinta kerül, megszórjuk reszelt pecorino sajttal és rámorzsoljuk a vajat.

7. 25-30 percig sütjük.

Húsmártás

Húsmártás
180 dkg érett, hámozott paradicsom
40 db friss, csíkokra vágott bazsalikomlevél
2 ág friss rozmaring
1 ág friss zsálya
5 dkg vaj
5 dl tej
3 dl száraz száraz fehérbor
1 dl brandy
2 szál apróra vágott szárzeller
2 szál apróra vágott sárgarépa
5 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej apróra vágott hagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

1. A kolbász bőrét lehúzzuk, a húst összemorzsoljuk. Lábosba tesszük, hozzáadunk 3 evőkanál olajat, 3 gerezd zúzott fokhagymát, a zsálya- és rozmaringágat, a kétféle darált húst és 8-10 perc alatt barnára pirítjuk.

2. A megtisztított zöldségeket felaprítjuk.

3. Másik serpenyőben megforrósítjuk a maradék olajat és beletesszük a zöldségeket és a maradék zúzott fokhagymát. 5 percig pároljuk. Felöntjük a borral, és addig főzzük, amíg a nedvesség el nem párolog.

4. A kihűlt húsmasszát robotgépben pürésítjük, majd belekeverjük a boros zöldségmasszába a brandyvel együtt. 2 percig pároljuk, és felöntjük a tejjel. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot. Sóval, borssal ízesítjük és félig lefedve kb. 2 órát főzzük. Időnként megkeverjük.

5. Másfél órányi főzés után belekeverjük a csíkokra vágott friss bazsalikomleveleket és megkóstoljuk, elég sós-e.

6. Minél tovább főzzük, annál érettebbek az ízek. Legalább 2 órát kell szánni a mártás főzésére.

7. A végén keverjük bele a vajat.

Hússal rakott palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1479 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Hússal rakott palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
szótár