Rakott rigatoni hússal, kolbásszal

Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg kolbász
50 dkg rigatoni
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 és fél dl marhahúsleves
1 fej hagyma
3 db keményre főzött tojás
12 dkg kemény juhsajt
vagy
12 dkg pecorino sajt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kolbász bőrét lehúzzuk, húsát összemorzsoljuk.

2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a kolbászhúst és a darált marhahúst. 6-8 perc alatt körös-körül megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.

3. Hozzáadjuk a kockára vágott szalámit is, és további 2 percig sütjük.

4. Felöntjük a levessel, és kb. 20 percig pároljuk. Végül belekeverjük a kockára vágott kemény tojást.

5. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat.

6. A tésztát bő, forrásban lévő sós vízben al dente, azaz rugalmasra főzzük. Leszűrjük, tálcára szedjük, és mindegyik cső üregét megtöltjük a húsmártással.

7. A tűzálló tál aljába kevés paradicsommártást simítunk, majd egy sor töltött tésztát beleültetünk a mártásba. Meglocsoljuk paradicsommártással, megszórjuk reszelt pecorino sajttal. A rétegezést addig folytatjuk, amíg tart a hozzávalókból.

8. 40-45 percig sütjük.

Paradicsommártás

Paradicsommártás
200 dkg paradicsom
1 szál sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
8 levél friss bazsalikom
0.5 csokor petrezselyemzöld
1 teáskanál kristálycukor
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

1. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, majd feldaraboljuk.

2. A többi zöldséget megtisztítjuk, felaprítjuk. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, a szárzellert és a zúzott fokhagymát. 5 percig pároljuk.

3. Hozzáadjuk a paradicsomot, a friss bazsalikomleveleket, az apróra vágott petrezselymet, sót, cukrot, borsot. Fedő alatt 45 percig pároljuk, majd fakanállal összetörjük.

Ha sima állagú szószt szeretnénk, turmixoljuk össze a mártást.

Marhahúsleves

Marhahúsleves
1 db hámozott burgonya
1 szál hámozott fehérrépa
2 szál hámozott sárgarépa
100 dkg marhacsont
100 dkg rostélyos
30 dl víz
1 fej hámozott hagyma
2 db paradicsom
igény szerint apró tészta vagy
igény szerint cérnametélt
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

1. A húst, a csontot és minden megtisztított hozzávalót fazékba teszünk. Felöntjük a vízzel. A levest 2-3 órát főzzük.

2. A húsokat, a csontokat és a zöldségeket kivesszük, a levest átszűrjük. Kihűtjük, a felszínén összegyűlt zsiradékot leszedjük.

3. A levesben személyenként 2-3 evőkanál apró szemű tésztát vagy cérnametéltet főzünk ki. Ha tartalmasabban akarjuk adni, húsdarabokkal, a zöldségek közül a sárga- és fehérrépával és a burgonyával együtt tálaljuk.

4. A leszűrt leves befagyasztható, krémlevesek készítéséhez is felhasználható.

Rakott rigatoni hússal, kolbásszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1595 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Rakott rigatoni hússal, kolbásszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
lexikon