Nyúlpörkölt

| Nyúlpörkölt receptek
Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg nyúlcomb
1 csapott kávéskanál
2 evőkanál tejföl
4 evőkanál zsír
2 kávéskanál pirospaprika

Elkészítés:

1. A nyúlhúst apró darabokra elvágjuk, megsózzuk.

2. A hagymát apró darabokra felvágjuk, beletesszük a forró zsírba és szép pirosra megsütjük.

Ha a hagyma szép piros, beletesszük a nyulat, pirospaprikát és fedő alatt puhára pároljuk, közben mindig kevés vizet öntünk rá, hogy oda ne süljön.

3. Ha a nyúl már egész puha, ráöntjük a tejfelt, felforraljuk és tarhonyával, galuskával tálaljuk.

A pirosra pirított hagymával készített pörköltben "megtörik" a hús eredeti aromája, valamint kesernyéssé és emészthetetlenné is teszi azt. A pörköltek alá, legfeljebb "üvegesre" futtassuk a hagymát.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Nyúlpörkölt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1742 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ételművészet, életművészet
Ételművészet, életművészet
(Szépirodalmi Kiadó, 1986)

Valamikor régen, boldog háborúelőtti időben, kétféle polgári háziasszonyt ismertünk. Az egyik – a jó háziasszony – kulcscsörgető, tűzrőlpattant, örökké izgatott menyecske volt. Baboskendővel kötötte be fejét, kötényben... bővebben...
Kép nélkül
Nyúlpörkölt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ételművészet, életművészet
Ételművészet, életművészet
(Szépirodalmi Kiadó, 1986)

Valamikor régen, boldog háborúelőtti időben, kétféle polgári háziasszonyt ismertünk. Az egyik – a jó háziasszony – kulcscsörgető, tűzrőlpattant, örökké izgatott menyecske volt. Baboskendővel kötötte be fejét, kötényben... bővebben...
bevásárlólista