Reform lasagne csicseriborsólisztből

Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
3 db tojás
15 dkg búzaliszt
ízlés szerint
A töltelékhez:
12 dkg zöldbab
50 dkg cukkini
50 dkg tehéntúró
vagy
50 dkg ricotta sajt
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
12 dkg reszelt parmezán sajt
1 ¾ dl tejszín
1 fej hagyma
2 szál sárgarépa
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Deszkára szitáljuk a kétféle lisztet és a sót. Közepébe mélyedést nyomunk, beleütjük a tojásokat, és fakanállal összekeverjük. Kb. 20 perc alatt rugalmas tésztává gyúrjuk. A tésztát cipóvá formáljuk, műanyag fóliába csomagoljuk, és fél óráig pihentetjük.

2. A tésztát 5 részre osztjuk. Tésztagépen többször is áthajtjuk, a legvékonyabb fokozatig. A tésztalapokat 10x15 cm-es téglalapokká vágjuk, majd fél órára lisztezett ruhára tesszük száradni.

3. Adagokban, bő, forrásban lévő, sós-olajos vízben al dente, azaz rugalmasra főzzük.

4. Sós vízben 3 percig főzzük a darabokra tördelt zöldbabot.

5. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát.

6. Hozzáadjuk a kockára vágott piros húsú paprikát, a cukkinit, a lecsöpögtetett zöldbabot és a sárgarépát. Megsózzuk, és 10 percig pároljuk. Felöntjük a tejszínnel, és kis lángon összemelegítjük.

7. Kivajazunk egy tűzálló tálat.

8. A tésztát leszűrjük és egy réteget a tálba fektetünk. Rámorzsolunk egy réteg ricottát, sózzuk, borsozzuk. Egy réteg mártásos zöldség következik, amit megszórunk reszelt parmezán sajttal. A rétegezést addig folytatjuk, amíg tart a hozzávalókból. A tetejére zöldség kerüljön, amit megszórunk reszelt parmezán sajttal.

9. Előmelegített, 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük.

10. Szeletelés előtt 5 percig állni hagyjuk.

Reform lasagne csicseriborsólisztből
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2223 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Reform lasagne csicseriborsólisztből
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
ételfotó