Timbale húsmártással és zöldborsóval

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Timbale húsmártással és zöldborsóval
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg paradicsom
30 dkg zöldborsó
20 dkg sertéscomb
50 dkg anelli
30 dkg kemény juhsajt
vagy
30 dkg pecorino sajt
5 evőkanál extraszűz olívaolaj
5 dl forró víz
2 és fél dl száraz vörösbor
1 fej hagyma
10 dkg zsemlemorzsa
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagyma felét.

2. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott sertés- és marhahúst. 6-8 percig kevergetve pirítjuk.

3. Felöntjük a borral, és addig főzzük, amíg a nedvesség nagy része el nem párolog.

4. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot. Megsózzuk, és fedő alatt megpároljuk (kb. 1 óra). Ha szükséges, az elpárolgott nedvességet vízzel pótoljuk.

5. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a maradék, kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a zöldborsót, megsózzuk és megpároljuk.

6. A tésztát bő, forrásban lévő sós vízben al dente, azaz rugalmasra főzzük. Lecsöpögtetjük és belekeverjük a húsmártásba. Megszórjuk a reszelt pecorino sajttal.

7. Kivajazunk, és morzsával behintünk egy 23 cm-es tortaformát. Belefektetünk egy sor tésztát, erre zöldborsót, túrósajtot vagy pizza-mozzarellát simítunk. A rétegezést addig folytatjuk, amíg tart a hozzávalókból. Megszórjuk zsemlemorzsával, kevés olajjal meglocsoljuk.

8. Előmelegített, 220 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.

9. 5 percig hűlni hagyjuk, majd tálra borítjuk.

Timbale húsmártással és zöldborsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1778 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Timbale húsmártással és zöldborsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
könyvek