Sonkás-gombás makaróni csőben sütve

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sonkás-gombás makaróni csőben sütve
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg csiperkegomba
10 dkg gépsonka
15 dkg nyers füstölt sonka
50 dkg rövid csőtészta
vagy
50 dkg makaróni
5 dkg vaj
6 dkg reszelt parmezán sajt
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Kivajazunk egy tűzálló tálat. A reszelt parmezán sajt felét belekeverjük a besamelmártásba. Megforrósított vajon megpároljuk a vékonyan felszeletelt gombát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott füstölt sonkát és a gépsonkát is. További 5 percig sütjük.

2. A tésztát bő, forrásban lévő sós vízben al dente, azaz rugalmasra főzzük. Leszűrjük, a felét a tálba tesszük.

3. Rászórjuk a gomba és a sonka felét. Leöntjük a sajtmártás felével. Megismételjük a rétegezést. Megszórjuk a maradék reszelt parmezán sajttal és rámorzsoljuk a maradék vajat.

4. Előmelegített, 200 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor

Besamelmártás

Besamelmártás
5 dl tej
6 evőkanál vaj
6 evőkanál liszt
ízlés szerint reszelt szerecsendió
ízlés szerint

1. A tejet 90 fokosra melegítjük.

2. A vajat lábosban megolvasztjuk. Meghintjük a liszttel, rózsaszínűre pirítjuk, majd felöntjük 1 dl tejjel. Csomómentesre keverjük.

3. Apránként felöntjük a maradék tejjel. Állandó keverés mellett besűrítjük (a legbiztosabb, ha habverőt használunk). Sóval, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Krémes állagúnak kell lennie.

4. A besamel az egyik legnépszerűbb alapmártás, sajttal, tojássárgájával, frissen vágott petrezselyemmel tovább fűszerezhetjük.

Sonkás-gombás makaróni csőben sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2004 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Sonkás-gombás makaróni csőben sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
google+