Kagylótészta calabriai módra

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kagylótészta calabriai módra
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg pecorino sajt
150 dkg paradicsom
50 dkg burgonya
12 dkg kemény juhsajt
6 dkg zsemlemorzsa
1 nagyobb fej lilahagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
ízlés szerint friss oregánó
ízlés szerint friss bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, majd apróra vágjuk és tálba tesszük. Sóval, borssal, csíkokra vágott friss bazsalikomlevelekkel ízesítjük.

2. A burgonyát meghámozzuk, és 3 mm vékonyan felszeleteljük.

3. A megtisztított lilahagymát ugyancsak karikára vágjuk.

4. Kiolajozunk egy nagyobb, kerek formát. Belefektetünk egy réteg paradicsomot, erre jön egy réteg nyers tészta, majd burgonya, hagyma és kimagozott olajbogyó. Minden réteget meglocsolunk olajjal, megszórunk reszelt pecorino sajttal, sóval és friss oregánó levelekkel.

5. A rétegezést addig folytatjuk, amíg tart a hozzávalókból. A tetejére zsemlemorzsa és reszelt sajt kerüljön. Meglocsoljuk a maradék olajjal.

6. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 60 percet sütjük, amíg a tészta is, a burgonya is megpuhul.

Kagylótészta calabriai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2141 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Kagylótészta calabriai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
recepttár