Sült spagetti paradicsommal és olajbogyóval

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült spagetti paradicsommal és olajbogyóval
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 szem olajbogyó
50 dkg spagetti
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ csokor petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát bő, forrásban lévő sós vízben al dente, azaz rugalmasra főzzük.

2. Lecsöpögtetjük, tálba tesszük. Belekeverjük az olívaolajat, majd hozzáadjuk a félbevágott paradicsomot, a vékonyan felszeletelt, kimagozott fekete olajbogyót. Zúzott fokhagymával, apróra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük.

3. Előveszünk két nagyobb zsírpapír- vagy alufólia lapot. Elosztjuk rajta a spagettit. A csomagokat lazán lezárjuk, hogy legyen helye a keletkező gőznek, majd tepsibe tesszük.

4. 2-15 percig sütjük. A csomagokat tálcára tesszük, úgy kínáljuk.

Sült spagetti paradicsommal és olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 774 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Sült spagetti paradicsommal és olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
facebook