Tésztatekercs kolbásszal és parajjal töltve



Elkészítés:
1. Összegyúrjuk a tésztát. Cipóvá formáljuk, műanyag fóliába csomagoljuk, és 60 percig pihentetjük.
2. Serpenyőben olajat forrósítunk és beletesszük a darált borjúhúst és a kolbászhúst. 5 percig kevergetve pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, belekeverjük a paradicsompürét és felöntjük a borral. Fedő alatt, kis lángon megpároljuk (kb. 30 perc). Ha szükséges, az elpárolgott nedvességet vízzel pótoljuk.
3. A megtisztított parajt megpároljuk, leszűrjük, s a nedvességet kinyomkodjuk belőle.
4. Forró vajon még 2 percig pároljuk. Kihűtjük és belekeverjük a reszelt parmezán sajt felét.
5. A tésztát nagyon vékonyra, kb. 20 x 40 cm-es téglalappá nyújtjuk. A húsmasszát szétterítjük a tésztalapon (a széleknél jó 1 cm-nyit üresen hagyunk), majd ráterítjük a parajt.
6. A tésztát a hosszabbik oldalánál fogva óvatosan feltekerjük. Muszlinba vagy más, ritka szövésű ruhába szorosan becsomagoljuk, a két végét összekötjük. Az így kapott tésztatekercset a zsineggel hosszában is többször átkötjük (mint a szalámit).
7. Ovális lábosba tesszük, és gyöngyözve forró vízben kb. 40 percig főzzük.
8. Óvatosan kiemeljük, és 5 percig pihentetjük, mielőtt kicsomagolnánk.
9. Felszeleteljük, forró, olvasztott vajjal leöntjük, és a maradék reszelt parmezán sajttal meghintve kínáljuk.
Frissen gyúrt tészta
1. A tésztához keverőtálba szitáljuk a lisztet. beletesszük a sót, a tojást meg az olajat, és robotgéppel addig keverjük, amíg a tészta össze nem áll.
2. Kissé belisztezett felületen simára gyúrjuk.
3. Letakarva legalább fél órát pihentetjük, majd az adott recept szerint dolgozunk tovább.