Tésztatekercs kolbásszal és parajjal töltve

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Tésztatekercs kolbásszal és parajjal töltve
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg friss paraj
30 dkg sovány darált borjúhús
1 adag frissen gyúrt tészta
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
5 dkg olvasztott vaj
2 dkg vaj
1 és ¼ dl száraz fehérbor
8 dkg reszelt parmezán sajt
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Összegyúrjuk a tésztát. Cipóvá formáljuk, műanyag fóliába csomagoljuk, és 60 percig pihentetjük.

2. Serpenyőben olajat forrósítunk és beletesszük a darált borjúhúst és a kolbászhúst. 5 percig kevergetve pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, belekeverjük a paradicsompürét és felöntjük a borral. Fedő alatt, kis lángon megpároljuk (kb. 30 perc). Ha szükséges, az elpárolgott nedvességet vízzel pótoljuk.

3. A megtisztított parajt megpároljuk, leszűrjük, s a nedvességet kinyomkodjuk belőle.

4. Forró vajon még 2 percig pároljuk. Kihűtjük és belekeverjük a reszelt parmezán sajt felét.

5. A tésztát nagyon vékonyra, kb. 20 x 40 cm-es téglalappá nyújtjuk. A húsmasszát szétterítjük a tésztalapon (a széleknél jó 1 cm-nyit üresen hagyunk), majd ráterítjük a parajt.

6. A tésztát a hosszabbik oldalánál fogva óvatosan feltekerjük. Muszlinba vagy más, ritka szövésű ruhába szorosan becsomagoljuk, a két végét összekötjük. Az így kapott tésztatekercset a zsineggel hosszában is többször átkötjük (mint a szalámit).

7. Ovális lábosba tesszük, és gyöngyözve forró vízben kb. 40 percig főzzük.

8. Óvatosan kiemeljük, és 5 percig pihentetjük, mielőtt kicsomagolnánk.

9. Felszeleteljük, forró, olvasztott vajjal leöntjük, és a maradék reszelt parmezán sajttal meghintve kínáljuk.

Frissen gyúrt tészta

Frissen gyúrt tészta
20 dkg finomliszt
1 evőkanál olívaolaj
2 db kissé felvert tojás
1 csipet

1. A tésztához keverőtálba szitáljuk a lisztet. beletesszük a sót, a tojást meg az olajat, és robotgéppel addig keverjük, amíg a tészta össze nem áll.

2. Kissé belisztezett felületen simára gyúrjuk.

3. Letakarva legalább fél órát pihentetjük, majd az adott recept szerint dolgozunk tovább.

Tésztatekercs kolbásszal és parajjal töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1975 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Tésztatekercs kolbásszal és parajjal töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
vegetáriánus ételek