Erdő-mező tésztája

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
1 csipet
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál száraz fehérbor
1 evőkanál meleg víz
30 dkg liszt
A töltelékhez:
20 dkg tehéntúró
4 dkg reszelt parmezán sajt
4 evőkanál joghurt
2 evőkanál tej
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál friss kenyérmorzsa
6 dkg durvára tört dióbél
1 db tojás
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
ízlés szerint friss majoránna

Elkészítés:

1. Összegyúrjuk a tésztát. Cipóvá formáljuk, műanyag fóliába csomagoljuk, és 1 órát pihentetjük.

2. A vadon termő növényeket megtisztítjuk, megmossuk. Forrásban lévő vízbe tesszük, és 5 percig főzzük. Leszűrjük, a nedvességet kinyomkodjuk belőle, felaprítjuk és tálba tesszük.

3. Hozzáadjuk a tehéntúrót, a tojást, a reszelt parmezán sajtot. Sóval, borssal, friss majoránnával ízesítjük.

4. A tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk, majd 8 cm-es négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepére 1-1 teáskanál tölteléket halmozunk.

5. A tészta széleit kevés vízzel megnedvesítjük, majd átlósan félbehajtjuk. Az így kapott háromszögek két alsó csúcsát a töltelék mögött összehajtjuk, és szorosan összenyomjuk.

6. A kész tésztát enyhén lisztezett ruhán szétterítve szikkadni hagyjuk. A kenyérmorzsát tejbe áztatjuk, majd a dióval és a fokhagymával együtt robotgépbe tesszük. Sima krémmé keverjük. Belekeverjük a joghurtot is és megsózzuk.

7. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük (5-6 perc). Szűrőkanállal kiszedjük, és előmelegített tálba tesszük.

8. Ráöntjük a diós joghurtmártást.

A vadon termő növények közül gyűjtsünk friss, zsenge csalánt, vadsóskát, vadkáposztát, gyermekláncfüvet, zsázsát, borágófűt. Ha nem tudunk szedni vadontermő növényeket, nyugodtan használjuk ezen növények termesztett változatait.
Erdő-mező tésztája
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3352 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Erdő-mező tésztája
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
bevásárlólista