Anolini marhahúslevesben

| Hússal töltött anolini receptek
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg kicsontozott rostélyos
1 evőkanál olaj
1 evőkanál víz
5 dkg vaj
6 dkg reszelt parmezán sajt
1 fej hagyma
20 dkg liszt
8 dkg zsemlemorzsa
3 db tojás
ízlés szerint reszelt szerecsendió
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húst sóval, borssal, reszelt szerecsendióval bedörzsöljük, majd megforrósított olajon körben megpirítjuk. Hozzáadjuk a vajat, a kockára vágott hagymát, és üvegesre pároljuk.

2. Felöntjük 2 dl levessel. Fedő alatt, nagyon kis lángon addig pároljuk, amíg szét nem esik (kb. 3 óra).

3. A húst a levével együtt összeturmixoljuk. Tálba tesszük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, 1 tojást és a reszelt parmezán sajtot. Sóval, borssal ízesítjük, és hűtőszekrénybe helyezzük.

4. Összegyúrjuk a tésztát. Cipóvá formáljuk, műanyag fóliába csomagoljuk, és 60 percet pihentetjük.

5. A tésztát lisztezett deszkán 1 mm vastagra kinyújtjuk, majd 2,5 cm-es átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki belőle. A tésztakörök közepébe kevés tölteléket halmozunk. Ráfektetünk egy üres lapot, a széleket szorosan összenyomkodjuk.

6. A kész tésztát enyhén lisztezett ruhán szétterítve szikkadni hagyjuk, majd bő, forrásban lévő, sós vízben megfőzzük (3 perc). Beletesszük a forrásban lévő marhahúslevesbe, és levesbetétként kínáljuk.

Anolini marhahúslevesben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2545 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Anolini marhahúslevesben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
cikkek