Tárkonyos bárány

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 levél tárkony
100 dkg bárányhús
10 dl víz
1 csapott kávéskanál
2 evőkanál zsír
1 evőkanál borecet
1 késhegynyi pirospaprika
½ fej vöröshagyma
Sűrítéshez:
1 evőkanál zsír
1 evőkanál liszt
3 evőkanál tejföl

Elkészítés:

1. A bárányhúst megmossuk és felvagdaljuk apró darabokra.

2. Zsírba apróra vágott vöröshagymát teszünk és sárgára pároljuk, beletesszük a bárányhúst, megsózzuk és pároljuk 30 percig, ekkor ráöntjük a vizet és a bárányhúst puhára főzzük.

3. Kis lábasban zsírból, lisztből, pirospaprikából rántást készítünk, ha pirulni kezd, beleadjuk a tárkonyt, ha kissé pároltuk, feleresztjük vele a bárányhúst, borecetet és tejfelt teszünk bele és ha jól felforraltuk, tálaljuk.

Vajasgaluska illik hozzá.
Ezt az ételt gyakran ragunak is nevezik. De! Ez egy 1870-80-s évekből származó recept. E tájt kezdtek a tokányból kialakulni a mai pörköltnek/paprikásnak nevezett ételeink. Zöldségek hozzáadásával a tokányból ragu lett. Erre utal a kevés, késhegynyi minden bizonnyal erősen csípős paprika hozzáadása. A szokatlanul nagymennyiségű víz, s annak liszttel való besűrítése (itt rántással, más esetekben habarással) az étel "szaporítására" szolgál.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Tárkonyos bárány
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3061 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ételművészet, életművészet
Ételművészet, életművészet
(Szépirodalmi Kiadó, 1986)

Valamikor régen, boldog háborúelőtti időben, kétféle polgári háziasszonyt ismertünk. Az egyik – a jó háziasszony – kulcscsörgető, tűzrőlpattant, örökké izgatott menyecske volt. Baboskendővel kötötte be fejét, kötényben... bővebben...
Kép nélkül
Tárkonyos bárány
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ételművészet, életművészet
Ételművészet, életművészet
(Szépirodalmi Kiadó, 1986)

Valamikor régen, boldog háborúelőtti időben, kétféle polgári háziasszonyt ismertünk. Az egyik – a jó háziasszony – kulcscsörgető, tűzrőlpattant, örökké izgatott menyecske volt. Baboskendővel kötötte be fejét, kötényben... bővebben...
ételfotó