Túróval töltött ravioli zsályás vajban

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 dkg vaj
6 levél friss zsálya
45 dkg tehéntúró
1 adag frissen gyúrt tészta
5 dkg reszelt parmezán sajt
2 db tojás
ízlés szerint reszelt szerecsendió
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Összegyúrjuk a tésztát. Cipóvá formáljuk, műanyag fóliába csomagoljuk, és 60 percig pihentetjük.

2. A villával széttört tehéntúrót tálba tesszük, belekeverjük a reszelt parmezán sajtot, a tojást, a sót és a reszelt szerecsendiót.

3. A tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk és a túrós töltelékkel raviolit készítünk belőle.

4. A tésztát adagokban, bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük (5-6 perc).

5. Közben a vajat megforrósítjuk, és a zsályaleveleket 2 percig pároljuk. A tésztát leszűrjük, a zsályás olvasztott vajjal leöntjük, és ízlés szerint reszelt parmezán sajttal meghintve kínáljuk.

Frissen gyúrt tészta

Kép nélkül
2 db kissé felvert tojás
20 dkg finomliszt
1 evőkanál olívaolaj
1 csipet
A kinyújtáshoz::
igény szerint finomliszt

1. Robotgépbe szitáljuk a lisztet. Beletesszük a sót, a tojást és az olívaolajat, és addig keverjük, amíg a tészta összeáll.

2. Belisztezett gyúródeszkán simára gyúrjuk.

3. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és 30 percig pihentetjük.

Túróval töltött ravioli zsályás vajban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2130 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Túróval töltött ravioli zsályás vajban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
bevásárlólista