Feketebableves kolbásszal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Feketebableves kolbásszal
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
70 dkg kolbász
40 dkg száraz fekete szójabab
½ teáskanál chilikrém
1 evőkanál olívaolaj
¼ teáskanál szárított oregánó
½ teáskanál őrölt római kömény
1 evőkanál sűrített paradicsom
42 dkg konzerv paradicsom
20 dl víz
4 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 fej finomra vágott hagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
1 csomó apróra vágott korianderzöld
1 csomó finomra vágott újhagyma
3 evőkanál zöldcitromlé
2 db érett avokádó
3 db hámozott, darabolt paradicsom
3 dl tejföl

Elkészítés:

1. A babot átválogatjuk, s annyi hidegvízben, hogy jól ellepje, 6 órán át vagy egy éjjelre beáztatjuk. Leszűrve egy nagy lábosba tesszük annyi hideg vízzel, hogy 6 cm-rel ellepje. Felforraljuk, és 10 percig hagyjuk forrni. Leszűrjük, és jól leöblítjük.

2. Az olajat egy nagy tűzálló edényben közepes lángon felforrósítjuk. Beletesszük a hagymát, 5 percig pirítjuk gyakran megkeverve, amíg elkezd színesedni. Hozzáadjuk a fokhagymát, és még 1 percig pirítjuk.

3. Beletesszük a vizet, a kimagozott paradicsomot, a sűrített paradicsomot és a leszűrt babot. Amikor a keverék elkezd zubogni, takarékra vesszük a lángot. Hozzáadjuk a babérlevelet, a római köményt, az oregánót, a chilikrémet (1. kép), és mindezt jól összekeverjük. Lassan gyöngyözve 90-120 percen át hagyjuk befedve főni, amíg a bab jól megpuhul, néha megkeverjük. Teszünk bele sót és ha szükséges, borsot.

4. Közben a kolbászt 180 °C-ra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük (2. kép), kétszer-háromszor megfordítjuk, hogy egyenletesen barnuljon. Leszűrjük, feldaraboljuk, és a babhoz adjuk, miután az már 60 percen át főtt.

5. Az avokádót lehámozzuk és felkockázzuk, alaposan összekeverjük a zöldcitromlével egy tálkában. A többi díszítésre szánt zöldséget is külön tálkákba tesszük.

6. Ha a bab már puha, megkóstoljuk a levest, és fűszerezzük. Előmelegített tányérokban, korianderlevéllel díszítve tálaljuk.

Feketebableves kolbásszal Feketebableves kolbásszal
Feketebableves kolbásszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1538 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
Feketebableves kolbásszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek
Levesek
(Vince Kiadó, 2005)

Igen különböző ízvilágú ételek ötletekben gazdag gyűjteménye ez a kis szakácskönyv: 120 leves receptjét tartalmazza, amelyek a legváltozatosabb alapanyagokból és különféle főzési módszerekkel készültek. Az összes... bővebben...
tippek, fortélyok