Tortellini gombás-zöldborsós mártásban

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tortellini gombás-zöldborsós mártásban
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg csiperkegomba
30 dkg zöldborsó
1 adag tortellini
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
75 dkg paradicsom
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zöldborsót sós vízben megfőzzük.

2. Megforrósított olajon 3 percig pároljuk a vékonyan felszeletelt gombát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet is.

3. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, megsózzuk, és 20 percig főzzük.

4. Belekeverjük a lecsöpögtetett zöldborsót, és összemelegítjük.

5. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente, azaz rugalmasra főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, és belekeverjük a mártásba. Petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Tortellini

Tortellini
15 dkg kicsontozott, lebőrözött csirkemell
45 dkg tészta
1 csipet zöldfűszer
1 db tojás
30 dkg főtt spenót
6 dkg sonka
2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
1 evőkanál finomra vágott hagyma
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez::
2 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem
A mártáshoz::
4 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
2 gerezd zúzott fokhagyma
15 dkg szeletelt csiperkegomba
3 dl tejszín

1. Egy fazékban sós vizet forralunk. Beletesszük a csirkehúst, és 10 percig főzzük. Kissé kihűtjük, majd a sonkával, a spenóttal és a hagymával együtt robotgépbe tesszük, és finom péppé őröljük (1. kép). Belekeverjük a parmezánt, a fűszerkeveréket és a felvert tojást.

2. A tésztát vékonyra kinyújtjuk és 4-5 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle.

3. Mindegyik kör közepére egy teáskanál tölteléket teszünk. A darabokat félbehajtjuk, és a széleket jól lenyomjuk (2. kép), majd egyenként a mutatóujjunk köré tekerjük, a végeket pedig összenyomjuk. Hajó formájúra görbítjük (3. kép).

4. Egy fazékban sós vizet forralunk, adagonként beletesszük a tortellinit, s miután újra felforr, 10 percig főzzük Leszűrjük, és tálalóedénybe tesszük.

5. A mártáshoz a tejszínt a fokhagymával felforraljuk, és 3 percig főzzük. Hozzáadjuk a gombát és a sajt felét, fűszerezzük, majd takarékon 2-3 percig forraljuk. A mártást a tésztára öntjük, megszórjuk a maradék parmezánnal, díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Tortellini gombás-zöldborsós mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1901 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Tortellini gombás-zöldborsós mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
facebook