Húsos tortellini tejszínmártásban

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Húsos tortellini tejszínmártásban
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 adag frissen gyúrt tészta
A mártáshoz:
6 dkg reszelt parmezán sajt
2 dl tejszín
4 dkg vaj
ízlés szerint
A töltelékhez:
12 dkg mortadella
6 dkg főtt füstölt sonka
4 dkg vaj
5 dkg reszelt parmezán sajt
2 db tojás
ízlés szerint reszelt szerecsendió
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Összegyúrjuk a tésztát. Cipóvá formáljuk, műanyag fóliába csomagoljuk, és 1 órát pihentetjük.

2. Megforrósított vajon megsütjük a kétféle darált húst. Megsózzuk. Hozzáadjuk az apróra vágott főtt, füstölt sonkát és a mortadellát. További 2 percig kevergetve pirítjuk.

3. Tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a reszelt parmezán sajtot. Reszelt szerecsendióval és borssal ízesítjük.

4. A tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk és a húsos töltelékkel tortellinit készítünk belőle.

5. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük (5-6 perc). Olvasztott vajra szedjük, és kissé megpirítjuk. Felöntjük a tejszínnel, megszórjuk a reszelt parmezán sajttal és összeforraljuk.

6. Reszelt szarvasgombával meghintve kínáljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Húsos tortellini tejszínmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4070 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Húsos tortellini tejszínmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
hírlevél