Cibereleves

Kiszelica

| Cibereleves receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dl búzakorpa
25 dkg köles
3 db tojás
1 csipet
2 és fél dl tejföl
10 dkg kenyér
20 dl víz

Elkészítés:

A búzakorpát forrázzunk le a vízzel, azután sózzuk meg, tegyünk bele egy darab kenyeret, állítsuk meleg helyre, ahol pár nap alatt megsavanyodik; ha ez megtörtént, leszűrhetjük és főzhetünk bele kölest.

Tálaláskor a levesestálba üssünk néhány tojást, tetszés szerint tejfölt és ebbe habarjuk a forró levest.

Fokhagymás, sajtos zsemlekrutont adhatunk hozzá.
A korpacibere (nem tévesztendő össze a szilvaciberével) kitűnő ízesítője az un. savanyú leveseknek, ételeknek, halleveseknek. Ez főként a belsőségekből készítettekre érvényes. Ciberének nevezik a kovászolással savanyított uborka-, káposzta-, cékla-, fehérrépa-, csalamádé- stb... levet is. Felhasználásuk köre a korpaciberéhez hasonló.
Cibereleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5561 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ételművészet, életművészet
Ételművészet, életművészet
(Szépirodalmi Kiadó, 1986)

Valamikor régen, boldog háborúelőtti időben, kétféle polgári háziasszonyt ismertünk. Az egyik – a jó háziasszony – kulcscsörgető, tűzrőlpattant, örökké izgatott menyecske volt. Baboskendővel kötötte be fejét, kötényben... bővebben...
Kép nélkül
Cibereleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ételművészet, életművészet
Ételművészet, életművészet
(Szépirodalmi Kiadó, 1986)

Valamikor régen, boldog háborúelőtti időben, kétféle polgári háziasszonyt ismertünk. Az egyik – a jó háziasszony – kulcscsörgető, tűzrőlpattant, örökké izgatott menyecske volt. Baboskendővel kötötte be fejét, kötényben... bővebben...
facebook