Sült tészta-háromszögek

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
5 evőkanál víz
20 dkg liszt
A töltelékhez:
15 dkg sült sütőtök
15 dkg kolbász
4 evőkanál reszelt parmezán sajt
igény szerint olaj
ízlés szerint frissen reszelt szerecsendió
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Összegyúrjuk a tésztát. Cipóvá formáljuk, műanyag fóliába csomagoljuk, és 30 percet pihentetjük.

2. A (lehetőleg olasz sütő-) kolbász bőrét lehúzzuk, a húst összemorzsoljuk és tálba tesszük.

3. Hozzáadjuk a villával szétnyomott sült sütőtököt, a reszelt fekete szarvasgombát, a reszelt parmezán sajtot és a fűszereket.

4. A tésztát négyfelé osztjuk, majd nagyon vékonyra nyújtjuk és 8x30 cm-es téglalapokra vágjuk. A csíkok aljára, az egyik sarokba egy-egy evőkanál tölteléket halmozunk, majd alulról, mindig átlósan áthajtva feltekerjük. Így háromszöget kapunk. A szélét megnedvesítjük és összenyomjuk.

5. A töltött tésztákat bő, forró olajban aranysárgára sütjük, majd papírtörlőre szedve a felesleges zsiradékot leitatjuk róluk. Forrón kínáljuk.

Sült tészta-háromszögek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1776 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Sült tészta-háromszögek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
cikkek