Színes tortellini hús nélkül

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg zöld tészta
15 dkg frissen gyúrt tészta
A mártáshoz:
20 dkg főtt paraj
4 dkg vaj
4 evőkanál liszt
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint
A töltelékhez:
3 dkg vaj
8 evőkanál reszelt parmezán sajt
6 evőkanál zsemlemorzsa
1 db tojás
ízlés szerint reszelt szerecsendió
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Külön-külön összegyúrjuk a kétféle tésztát. Cipóvá formáljuk, műanyag fóliába csomagoljuk, és 60 percig pihentetjük.

2. A zsemlemorzsát tálba tesszük, és összekeverjük a reszelt parmezán sajttal, a tojással, a puha vajjal és a fűszerekkel. A krémet nyomózsákba töltjük, és hűtőszekrénybe helyezzük.

3. Mindkét tésztát kettéosztjuk, majd nagyon vékonyra nyújtjuk és 2,5 cm-es oldalú négyzetekre vágjuk. Közepére egy-egy apró halmot nyomunk, és a sajtos töltelékkel tortellinit készítünk belőle. A kész tésztát enyhén lisztezett ruhán szétterítve szikkadni hagyjuk.

4. A mártáshoz lábosban vajat forrósítunk. Beletesszük a felaprított főtt spenótot, és 2 percig főzzük. Meghintjük a liszttel, 1 percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a levessel, sózzuk, borsozzuk, és állandó keverés mellett 5 percig főzzük.

5. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük (5-6 perc). Szűrőkanállal kiszedjük, és előmelegített tálba tesszük. Ráöntjük a mártást.

Színes tortellini hús nélkül
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2004 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Színes tortellini hús nélkül
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
szólj hozzá, értékelj