Édes raviolini kandírozott citromhéjjal

| Túrós derelye receptek , Citromos derelye receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Édes raviolini kandírozott citromhéjjal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg tehéntúró
1 adag frissen gyúrt tészta
4 evőkanál olvasztott vaj
1 evőkanál kristálycukor
1 db tojás
ízlés szerint reszelt szerecsendió
ízlés szerint reszelt citromhéj

Elkészítés:

1. Összegyúrjuk a tésztát. Cipóvá formáljuk, műanyag fóliába csomagoljuk, és 1 órát pihentetjük.

2. A töltelékhez a kandírozott citromhéjat nagyon apróra vágjuk. Tálba tesszük, hozzáadjuk a tehéntúrót, a tojást, a darált mandulát és a reszelt citromhéjat.

3. A tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk, majd 2,5 cm-es átmérőjű köröket szúrunk ki belőle. A tésztadarabok felének közepére 1-1 mokkáskanál tölteléket halmozunk. Beborítjuk az üres tésztadarabokkal, a széleket összenyomkodjuk.

4. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük (5-6 perc). Szűrőkanállal kiszedjük, és előmelegített tálba tesszük.

5. Olvasztott vajjal leöntjük, reszelt szerecsendióval és cukorral meghintve kínáljuk.

Édes raviolini kandírozott citromhéjjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1220 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Édes raviolini kandírozott citromhéjjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
ételfotó