Kínai ravioli

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
1 csipet
2 és fél dl meleg víz
50 dkg liszt
A töltelékhez:
25 dkg kínai kel
1 evőkanál olaj
2 teáskanál szezámolaj
1 evőkanál szójaszósz
4 evőkanál rizsecet
1 evőkanál édes rizsbor
1 darabka friss gyömbérgyökér
1 szál zöldhagyma

Elkészítés:

1. Deszkára szitáljuk a lisztet és a sót. Közepébe mélyedést nyomunk, és annyi meleg vizet adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk.

2. A tésztát cipóvá formáljuk, ruhával letakarjuk, és fél óráig pihentetjük.

3. Megforrósított olajon megpirítjuk a darált sertéshúst. Hozzáadjuk a csíkokra vágott kínai kelt, a felkarikázott zöldhagymát, a reszelt gyömbért. 2 percig kevergetve pirítjuk.

4. Felöntjük a rizsborral és a szójaszósszal. 5 percig főzzük.

5. A tésztát 50 egyenlő darabra osztjuk, majd darabonként kör alakúvá nyújtjuk. A tésztakörök közepére 1 teáskanál tölteléket halmozunk. Félbehajtjuk, a széleket összenyomjuk.

6. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente főzzük. Leszűrjük, és meglocsoljuk a szezámolajjal és a rizsecettel.

Kínai ravioli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1618 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Kínai ravioli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
pinterest