Besamelmártás

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 5 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Besamelmártás
Eszközök: kés, lábas, szűrő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál sima liszt
2 evőkanál vaj
6 szem fekete bors
3 dl tej
1 szelet vöröshagyma
1 levél babérlevél
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy lábosban a tejet a babérlevéllel, a borssal, a hagymával és a szerecsendió-virággal majdnem forráspontik hevítjük, levesszük a tűzről. Lefedjük, 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.

2. Egy másik lábosban megolvasztjuk a vajat, majd beleszórjuk a lisztet, állandóan kevergetve, 1 percig pirítjuk. Lassan hozzáöntjük a tejet, és folyamatosan keverjük, amíg besűrűsödik, sózzuk, borsozzuk.

Besamelmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2443 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Besamelmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
pinterest