Csirke Marengó-módra

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Csirke Marengó-módra
Adag: 5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
125 dkg csirke
1 és ¼ evőkanál paradicsompüré
3 ¾ db paradicsom
18 ¾ dkg gomba
1 és ¼ gerezd fokhagyma
1 csipet bors
7 és fél evőkanál fehérbor
7 és fél evőkanál húsleves
3 ¾ evőkanál olaj
1 és ¼ csapott evőkanál liszt
1 csipet

Elkészítés:

1. Az olajat tepsiben felmelegítjük és benne a csirkét minden oldalán- persze darabokra vágva- szép aranybarnára sütjük. Beletesszük a paradicsomokat és a paradicsompürét.

2. A húsdarabokat meghintjük egy kis liszttel, megkavarjuk, míg a liszt megbarnul, beleöntjük a gombát, húslevest, bort, hagymát, amiket előzőleg kicsit vajban megbarnítottunk, sózzuk borsozzuk és beletesszük a fokhagymát.

3. Kb. 60-90 percig kis lángon pároljuk. A csirkedarabokat forró tálra tesszük, a gombával és hagymával körítjük, pirított kenyérdarabokat is teszünk mellé és ráöntjük a mártást. Meghintjük petrezselyemmel.

Könnyű, illatos fehérbor illik hozzá.
Sült szalmaburgonyával tálaljuk.
Bár a legtöbb receptből hiányzik, de ezen étel autentikus tálalása a következő: a sültcsirke darabokat bevonjuk a paradicsomos gombaraguval. Tetejére tükörtojásokat csúsztatunk, melyeket, napsugár szerűen körberakunk, zsírban, aranybarnára sütött, háromszögletű zsemlekrutonokkal.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Csirke Marengó-módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 12243 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ételművészet, életművészet
Ételművészet, életművészet
(Szépirodalmi Kiadó, 1986)

Valamikor régen, boldog háborúelőtti időben, kétféle polgári háziasszonyt ismertünk. Az egyik – a jó háziasszony – kulcscsörgető, tűzrőlpattant, örökké izgatott menyecske volt. Baboskendővel kötötte be fejét, kötényben... bővebben...
Csirke Marengó-módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ételművészet, életművészet
Ételművészet, életművészet
(Szépirodalmi Kiadó, 1986)

Valamikor régen, boldog háborúelőtti időben, kétféle polgári háziasszonyt ismertünk. Az egyik – a jó háziasszony – kulcscsörgető, tűzrőlpattant, örökké izgatott menyecske volt. Baboskendővel kötötte be fejét, kötényben... bővebben...
hírlevél