Csirke Marengó-módra
Elkészítési idő:
105 perc
Munkaidő: 60 perc
tapasztalatot kíván
átlagos ár



Adag: 5 főre
Elkészítés:
1. Az olajat tepsiben felmelegítjük és benne a csirkét minden oldalán- persze darabokra vágva- szép aranybarnára sütjük. Beletesszük a paradicsomokat és a paradicsompürét.
2. A húsdarabokat meghintjük egy kis liszttel, megkavarjuk, míg a liszt megbarnul, beleöntjük a gombát, húslevest, bort, hagymát, amiket előzőleg kicsit vajban megbarnítottunk, sózzuk borsozzuk és beletesszük a fokhagymát.
3. Kb. 60-90 percig kis lángon pároljuk. A csirkedarabokat forró tálra tesszük, a gombával és hagymával körítjük, pirított kenyérdarabokat is teszünk mellé és ráöntjük a mártást. Meghintjük petrezselyemmel.
Könnyű, illatos fehérbor illik hozzá.
Sült szalmaburgonyával tálaljuk.
Bár a legtöbb receptből hiányzik, de ezen étel autentikus tálalása a következő: a sültcsirke darabokat bevonjuk a paradicsomos gombaraguval. Tetejére tükörtojásokat csúsztatunk, melyeket, napsugár szerűen körberakunk, zsírban, aranybarnára sütött, háromszögletű zsemlekrutonokkal.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.