Hongkongi dim sum

Adag: 4-6 főre (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg főtt füstölt sonka
18 dkg főtt garnélarák
6 evőkanál olaj
1 evőkanál szójaszósz
4 evőkanál száraz fehérbor
1 gerezd zúzott fokhagyma
4 szál zöldhagyma
20 dkg főtt zöldborsó
1 db tojás
ízlés szerint
A tésztához:
3 és fél evőkanál forró víz
15 dkg liszt

Elkészítés:

1. Tálba szitáljuk a lisztet. Közepébe mélyedést nyomunk, és annyi meleg vizet adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. Rugalmas tésztává gyúrjuk.

2. A tésztát műanyag fóliával letakarjuk, és fél óráig pihentetjük. 2 evőkanál megforrósított olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott zöldhagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a darált sertéshúst is. 5 percig kevergetve pirítjuk.

3. Felöntjük a borral, és addig főzzük, amíg a nedvesség el nem párolog. Hozzáadjuk a főtt garnélarákot és további 5 percig pároljuk.

4. A tűzről levéve belekeverjük az apróra vágott főtt, füstölt sonkát és a főtt zöldborsó nagy részét (kb. 30 szemet a díszítéshez félreteszünk). Sózzuk és belekeverjük a tojásfehérjét is.

5. A masszát robotgépben vagy rúdmixerrel kissé összedaráljuk, ne legyen teljesen sima.

6. A tésztát kisebb adagokban nagyon vékonyra nyújtjuk, és liszttel meghintjük. 6 cm-es átmérőjű pohárral vagy pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki belőle (kb. 30 darab lesz). A tésztakörök közepébe 1-1 teáskanál tölteléket halmozunk, a tésztát a töltelék fölött összecsippentjük, a széleket szorosan összenyomkodjuk. Az így kapott csomagokat egymáshoz nem túl közel szitára helyezzük. Kevés olajjal és szójaszósszal meglocsoljuk.

7. Forrásban lévő víz fölé helyezzük, lefedjük, és 10-12 percig gőzöljük. A félretett zöldborsó szemekkel díszítjük. Szójaszószt kínálunk mellé.

Hongkongi dim sum
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2020 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Hongkongi dim sum
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
facebook