Sós ravioli dióval és naranccsal

Adag: 5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A mártáshoz:
10 dkg durvára tört dióbél
1 és ¼ db narancs
12 és fél dkg vaj
5 dkg reszelt parmezán sajt
ízlés szerint sáfrányos szeklice
A tésztához:
1 csipet
1 és ¼ evőkanál olívaolaj
5 db tojás
12 és fél dkg kukoricaliszt
31 és ¼ dkg liszt
A töltelékhez:
25 dkg fontina sajt
50 dkg ella burgonya
2 és fél szál petrezselyem
6 és ¼ dkg durvára tört dióbél
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint
ízlés szerint friss zsályalevél

Elkészítés:

1. A kétféle liszt, a tojás, a tojássárgája, az olaj és a só felhasználásával összegyúrjuk a tésztát. Cipóvá formáljuk, műanyag fóliába csomagoljuk, és fél órát pihentetjük.

2. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. Meghámozzuk, krumplinyomóval összetörjük, tálba tesszük.

3. Hozzáadjuk a lereszelt fontina sajtot, a durvára vágott diót, a felaprított petrezselymet és zsályát. Sóval, borssal ízesítjük.

4. A tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk és a húsos töltelékkel raviolit készítünk belőle.

5. A mártáshoz a narancsot nagyon vékonyan meghámozzuk, majd a narancshéjat csíkokra vágjuk. Nagy serpenyőben vajat forrósítunk, és beletesszük a narancshéjat, a diót és a sáfrányos szeklicét. 3-4 percig pároljuk.

6. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük (5-6 perc). Szűrőkanállal kiemeljük, és előmelegített tálba tesszük. Ráöntjük a mártást.

7. Reszelt parmezán sajttal meghintve kínáljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Sós ravioli dióval és naranccsal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1906 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Sós ravioli dióval és naranccsal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
tippek, fortélyok