Sertéshúsos ravioli

Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A mártáshoz:
3 dkg vaj
1 és ¼ dl marhahúsleves
4 evőkanál félédes fehérbor
1 fej kockára vágott hagyma
1 nagyobb jonatán alma
ízlés szerint
A tésztához:
2 csipet
4 evőkanál víz
1 db tojás
20 dkg liszt
A töltelékhez:
10 dkg főtt füstölt sonka
3 dkg vaj
3 dkg reszelt parmezán sajt
2 evőkanál félédes fehérbor
3 dkg friss kenyérmorzsa
1 db tojás
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Deszkára szitáljuk a lisztet és a sót. Közepébe mélyedést nyomunk, beleütjük a tojásokat, és annyi meleg vizet adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. Rugalmas tésztává gyúrjuk. Cipóvá formáljuk, műanyag fóliába csomagoljuk, és 60 percet pihentetjük.

2. Serpenyőben vajat forrósítunk és beletesszük a darált sertéshúst. 5-6 percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a borral, és addig főzzük, amíg a nedvesség el nem párolog. Kihűtjük.

3. Robotgépbe tesszük a sonkával és a friss kenyérmorzsával együtt. Sima krémmé keverjük. Tálba tesszük, és összekeverjük a tojással, a reszelt parmezán sajttal, sóval, borssal. Hűtőszekrénybe helyezzük.

4. A tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk és a húsos töltelékkel raviolit készítünk belőle. A kész tésztát enyhén lisztezett ruhán szétterítve szikkadni hagyjuk.

5. A mártáshoz megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott almát. 5 percig pároljuk. Felöntjük a borral, és addig főzzük, amíg a nedvesség el nem párolog. Felöntjük a levessel, sózzuk, borsozzuk és további 5 percig főzzük. Összeturmixoljuk.

6. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük (5-6 perc). Leszűrjük, és leöntjük a mártással.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor

Marhahúsleves

Marhahúsleves
1 db hámozott burgonya
1 szál hámozott fehérrépa
2 szál hámozott sárgarépa
100 dkg marhacsont
100 dkg rostélyos
30 dl víz
1 fej hámozott hagyma
2 db paradicsom
igény szerint apró tészta vagy
igény szerint cérnametélt
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

1. A húst, a csontot és minden megtisztított hozzávalót fazékba teszünk. Felöntjük a vízzel. A levest 2-3 órát főzzük.

2. A húsokat, a csontokat és a zöldségeket kivesszük, a levest átszűrjük. Kihűtjük, a felszínén összegyűlt zsiradékot leszedjük.

3. A levesben személyenként 2-3 evőkanál apró szemű tésztát vagy cérnametéltet főzünk ki. Ha tartalmasabban akarjuk adni, húsdarabokkal, a zöldségek közül a sárga- és fehérrépával és a burgonyával együtt tálaljuk.

4. A leszűrt leves befagyasztható, krémlevesek készítéséhez is felhasználható.

Sertéshúsos ravioli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1795 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Sertéshúsos ravioli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
szólj hozzá, értékelj