Sertéshúsos ravioli



Elkészítés:
1. Deszkára szitáljuk a lisztet és a sót. Közepébe mélyedést nyomunk, beleütjük a tojásokat, és annyi meleg vizet adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. Rugalmas tésztává gyúrjuk. Cipóvá formáljuk, műanyag fóliába csomagoljuk, és 60 percet pihentetjük.
2. Serpenyőben vajat forrósítunk és beletesszük a darált sertéshúst. 5-6 percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a borral, és addig főzzük, amíg a nedvesség el nem párolog. Kihűtjük.
3. Robotgépbe tesszük a sonkával és a friss kenyérmorzsával együtt. Sima krémmé keverjük. Tálba tesszük, és összekeverjük a tojással, a reszelt parmezán sajttal, sóval, borssal. Hűtőszekrénybe helyezzük.
4. A tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk és a húsos töltelékkel raviolit készítünk belőle. A kész tésztát enyhén lisztezett ruhán szétterítve szikkadni hagyjuk.
5. A mártáshoz megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott almát. 5 percig pároljuk. Felöntjük a borral, és addig főzzük, amíg a nedvesség el nem párolog. Felöntjük a levessel, sózzuk, borsozzuk és további 5 percig főzzük. Összeturmixoljuk.
6. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük (5-6 perc). Leszűrjük, és leöntjük a mártással.
Marhahúsleves

1. A húst, a csontot és minden megtisztított hozzávalót fazékba teszünk. Felöntjük a vízzel. A levest 2-3 órát főzzük.
2. A húsokat, a csontokat és a zöldségeket kivesszük, a levest átszűrjük. Kihűtjük, a felszínén összegyűlt zsiradékot leszedjük.
3. A levesben személyenként 2-3 evőkanál apró szemű tésztát vagy cérnametéltet főzünk ki. Ha tartalmasabban akarjuk adni, húsdarabokkal, a zöldségek közül a sárga- és fehérrépával és a burgonyával együtt tálaljuk.
4. A leszűrt leves befagyasztható, krémlevesek készítéséhez is felhasználható.