Friuliai édes ravioli

Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tálaláshoz:
6 evőkanál olvasztott vaj
A tésztához:
30 dkg liszt
1 csipet
1 és ¼ dl meleg víz
A töltelékhez:
6 dkg durvára tört dióbél
40 dkg ella burgonya
1 csipet szárított mentalevél
½ db reszelt, héja citrom
1 teáskanál őrölt fahéj
6 dkg vaj
1 evőkanál kristálycukor
1 kis fej lilahagyma
1 db tojás
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Deszkára szitáljuk a lisztet és a sót. Közepébe mélyedést nyomunk, és annyi meleg vizet adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. Rugalmas tésztává gyúrjuk.

2. A tésztát cipóvá formáljuk, ruhával letakarjuk, és egy óráig pihentetjük.

3. A mazsolát egy órára langyos vízbe áztatjuk.

4. Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát.

5. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. Meghámozzuk, krumplinyomóval összetörjük. Tálba tesszük, összekeverjük a hagymával, a dióval, a lecsöpögtetett mazsolával, a cukorral, reszelt citromhéjjal. Sóval, borssal, mentával ízesítjük. Behűtjük.

6. A tésztát lisztezett deszkán 1 mm vastagra kinyújtjuk, majd 8 cm-es átmérőjű pohárral vagy pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki belőle. A töltelékből diónyi darabokat a tésztakörök közepébe helyezünk.

7. A tésztakörök szélét tojással megkenjük, félbehajtjuk, szorosan összenyomkodjuk. A széleket fel is sodorjuk, így igen dekoratív lesz a ravioli.

8. A kész tésztát enyhén lisztezett ruhán szétterítve szikkadni hagyjuk.

9. A tésztát adagokban, bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük (5-6 perc). Ha megfőtt, szűrőkanállal kiemeljük, és előmelegített tálba tesszük.

10. Rámorzsoljuk a füstölt ricotta sajtot, és meglocsoljuk az olvasztott vajjal.

Friuliai édes ravioli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1225 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Friuliai édes ravioli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
bevásárlólista