Céklás-mákos tortelli

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető olcsó
Céklás-mákos tortelli
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A díszítéshez:
4 evőkanál mák
A tésztához:
5 db tojás
2 evőkanál meleg víz
2 csipet
50 dkg liszt
A töltelékhez:
100 dkg főtt cékla
12 dkg tehéntúró
10 dkg vaj
ízlés szerint
igény szerint zsemlemorzsa

Elkészítés:

1. Deszkára szitáljuk a lisztet és a sót. Közepébe mélyedést nyomunk; beleütjük a tojásokat, és annyi meleg vizet adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. Rugalmas tésztává gyúrjuk. A tésztát cipóvá formáljuk, ruhával letakarjuk, és fél óráig pihentetjük.

2. A főtt, meghámozott céklát apróra vágjuk, majd 6 dkg vajon néhány percig pároljuk. Megsózzuk.

3. A tűzről levéve belekeverjük a szétmorzsolt tehéntúrót. Ha a töltelék túl nedves lenne, zsemlemorzsát adunk hozzá.

4. A tésztát lisztezett deszkán 1 mm vastagra kinyújtjuk, majd 8 cm-es átmérőjű pohárral vagy pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki belőle. A tésztakörök közepébe 1-1 teáskanál tölteléket halmozunk, a tésztát félbehajtjuk, a széleket szorosan összenyomkodjuk.

5. A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük, a maradék, olvasztott vajjal leöntjük, és mákkal meghintve kínáljuk.

Céklás-mákos tortelli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1790 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Céklás-mákos tortelli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
recept beküldése