Sült liba svédesen

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Sült liba svédesen
Eljárások: sütés, töltés
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
500 dkg liba
20 dkg aszalt szilva
6 db alma
2 evőkanál
1 csapott kávéskanál bors
2 pohár sherry
vagy
2 pohár konyak

Elkészítés:

Az alaposan megmosott libát kívül-belül bedörzsöljük sóval (esetleg borssal vagy paprikával), azután megtöltjük a belsejét a meghámozott és cikkekre vágott almával és mosott, kimagolt szilvával.

A szokott módon összevarrjuk. Kb. 2 óra hosszat sütjük, a zsírt leöntjük róla, ha megsült, 2 evőkanál hideg vizet öntünk rá és kb. 2 pohár sherryt vagy konyakot.

Tálalásnál az egész libát felszeletelve tálra rakjuk, körülötte álmát, szilvát, párolt vöröskáposztát és sült burgonyát adunk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.

Párolt vöröskáposzta birsalmával

Kép nélkül
1 db vékonyra szeletelt vöröskáposzta
2 nagyobb szeletelt birsalma
1 dl olaj
1 evőkanál kristálycukor
10 szem szegfűszeg
1 dl száraz pezsgő vagy
ízlés szerint ecet
ízlés szerint
ízlés szerint köménymag

A cukrot, szárazon barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a szegfűszeget, köményt melyeket egy pillanatig pirítunk.

Hozzáadjuk a káposztát és a pezsgőt, s sózzuk.

Lassan, gyakran keverve pároljuk. Amikor kezd megpuhulni hozzáadjuk a birsalmát.

Csak a főzés végén, ízlés szerint savanyítjuk.

Készítik üvegesre párolt vöröshagymával is.

Köményes sertéssült, kacsa és libasült nélkülözhetetlen körete.

Sült liba svédesen
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1983 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ételművészet, életművészet
Ételművészet, életművészet
(Szépirodalmi Kiadó, 1986)

Valamikor régen, boldog háborúelőtti időben, kétféle polgári háziasszonyt ismertünk. Az egyik – a jó háziasszony – kulcscsörgető, tűzrőlpattant, örökké izgatott menyecske volt. Baboskendővel kötötte be fejét, kötényben... bővebben...
Sült liba svédesen
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ételművészet, életművészet
Ételművészet, életművészet
(Szépirodalmi Kiadó, 1986)

Valamikor régen, boldog háborúelőtti időben, kétféle polgári háziasszonyt ismertünk. Az egyik – a jó háziasszony – kulcscsörgető, tűzrőlpattant, örökké izgatott menyecske volt. Baboskendővel kötötte be fejét, kötényben... bővebben...
hírlevél