Házi spagetti gombamártással

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Házi spagetti gombamártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg szeletelt csiperkegomba
1 adag frissen gyúrt spagetti
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ csokor petrezselyemzöld
1 kisebb karikára vágott piros chilipaprika
2 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megmosott gombát meghámozzuk, a szárakat kicsavarjuk és felkarikázzuk. A gombafejeket vékonyan felszeleteljük.

2. Serpenyőben 3 evőkanál olajat forrósítunk és beletesszük a gombát. Megsózzuk és kis lángon 5-7 percig pároljuk.

3. A maradék megforrósított olajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát és a felkarikázott chilit. Hozzáadjuk a gombát is, és további 2 percig pároljuk.

4. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük, és belekeverjük a mártásba.

5. Forrón tálaljuk.

A csiperkegomba 24-36 óráig tartható el a hűtőben. Papírzacskóban tároljuk, mert a nejlon tasakba „beleizzad”. A friss csiperkét nem kell meghámozni, elég, ha megmossuk.

Házi spagetti durumlisztből - alaprecept

Kép nélkül
2.5 dl meleg víz
ízlés szerint
A deszka meghintéséhez::
igény szerint durumbúzaliszt

1. Deszkára szitáljuk a lisztet és a sót. Közepébe mélyedést nyomunk, és annyi meleg vizet adunk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk. 5 percig gyúrjuk.

2. A tésztát lisztezett deszkán 2 mm vastagra kinyújtjuk, majd vékony csíkokra vágjuk. Minden egyes tésztacsíkot lisztezett tenyérrel, lisztezett deszkán görgetünk, amíg keresztmetszete gömbölyű nem lesz, majd 2 órát száradni hagyjuk.

3. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente főzzük.

Házi spagetti gombamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1363 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Házi spagetti gombamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
lexikon