Hagymás-burgonyás hajdinatészta

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hagymás-burgonyás hajdinatészta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A mártáshoz:
1 fej hagyma
4 db burgonya
6 dkg vaj
6 dkg reszelt parmezán sajt
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint
A tésztához:
50 dkg hajdinaliszt
2 csipet
1 dl meleg víz
3 db tojás

Elkészítés:

1. Deszkára szitáljuk a lisztet és a sót. Közepébe mélyedést nyomunk és beleütjük a tojásokat. Annyi meleg vizet adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. A tésztát cipóvá formáljuk, műanyag fóliába csomagoljuk, és fél óráig pihentetjük.

2. A tésztát lisztezett deszkán 1-2 mm vastagra kinyújtjuk, és 1 cm-es csíkokra vágjuk.

3. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, meghámozzuk, nagyjából összetörjük.

4. Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a tört burgonyát és összepirítjuk.

5. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük, és előmelegített tálba tesszük.

6. Belekeverjük a hagymás burgonyát. Reszelt parmezán sajttal meghintve kínáljuk.

Hagymás-burgonyás hajdinatészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1463 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Hagymás-burgonyás hajdinatészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
most van szezonja