Orecchiette fodros kellel

| , Kelkáposztás orecchiette receptek
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Orecchiette fodros kellel
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg friss, készen vásárolt orecchiette
35 dkg csíkokra vágott kelkáposzta
vagy
35 dkg csíkokra vágott fodros kel
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint szárított őrölt cseresznyepaprika
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
4 dkg kemény, reszelt juhsajt
vagy
4 dkg reszelt pecorino sajt

Elkészítés:

1. A csíkokra vágott fodros kelt vagy kelkáposztát sós vízben megfőzzük. Lecsöpögtetjük, a nedvesség nagy részét kinyomkodjuk belőle.

2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a villával szétnyomkodott szardellafilét (ízlés szerint a saját olajából is teszünk bele). Amikor elolvadt az olajban, hozzáadjuk a fodros kelt. Sóval, borssal ízesítjük.

3. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük, és belekeverjük a mártásba. Reszelt pecorino sajttal meghintve kínáljuk.

Orecchiette fodros kellel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1337 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Orecchiette fodros kellel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
van itthon