Orecchiette fodros kellel
Tésztaételek | Zöldséges kagylótészta receptek , Kelkáposztás orecchiette receptek
Elkészítési idő:
25 perc
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4-6 főre
vagy
ízlés szerint szárított őrölt cseresznyepaprika
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só
A tálaláshoz:
vagy
Elkészítés:
1. A csíkokra vágott fodros kelt vagy kelkáposztát sós vízben megfőzzük. Lecsöpögtetjük, a nedvesség nagy részét kinyomkodjuk belőle.
2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a villával szétnyomkodott szardellafilét (ízlés szerint a saját olajából is teszünk bele). Amikor elolvadt az olajban, hozzáadjuk a fodros kelt. Sóval, borssal ízesítjük.
3. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük, és belekeverjük a mártásba. Reszelt pecorino sajttal meghintve kínáljuk.