Sárgarépás metélt túróval

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg sárgarépa
15 dkg tehéntúró
vagy
15 dkg ricotta sajt
5 dkg vaj
1 evőkanál paradicsompüré
16 szem durvára tört dióbél
6 dkg reszelt parmezán sajt
3 db tojás
35 dkg liszt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megtisztított sárgarépát puhára főzzük. Lecsöpögtetjük, és robotgépben pürésítjük. Belekeverjük a paradicsompürét.

2. Deszkára szitáljuk a lisztet és a sót. Közepébe mélyedést nyomunk, és egyenként beleütjük a tojásokat. Villával apránként beledolgozzuk a lisztbe. Belekeverjük a sárgarépapürét is. A tésztát lisztezett deszkán összegyúrjuk. Pihentetjük, majd vékony- vagy szélesmetéltet készítünk.

4. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük.

5. Közben a vajat felolvasztjuk, a diót durvára vágjuk. A tésztát leszűrjük, és előmelegített tálba tesszük. Ráöntjük a forró vajat, rámorzsoljuk a túrót.

7. Reszelt sajttal, durvára vágott dióval, sóval, borssal meghintjük.

Sárgarépás metélt túróval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1738 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Sárgarépás metélt túróval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
facebook