Cavatelli csípős paradicsommártásban

Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A mártáshoz:
1 db hegyes, karikára vágott erős paprika
2 db kockára vágott zöldpaprika
100 dkg hámozott, szeletelt paradicsom
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint
A tálaláshoz:
½ csokor friss, apróra vágott petrezselyemzöld
9 dkg reszelt parmezán sajt
A tésztához:
40 dkg liszt
másfél dl meleg víz

Elkészítés:

1. Deszkára szitáljuk a lisztet és a sót. Közepébe mélyedést nyomunk, és annyi meleg vizet adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. 20 percig gyúrjuk.

2. A tésztát cipóvá formáljuk, műanyag fóliába csomagoljuk, és 10 percig pihentetjük.

3. A tésztát lisztezett deszkán 1,5 cm vastag hengerré formáljuk és 2 cm-es darabokra vágjuk. Ujjhegyünkkel a deszkán meghengergetjük, hogy hosszúkás kagylóformát kapjunk.

4. A zöldpaprikát kockára, a hegyes erős paprikát karikára vágjuk. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a kétféle paprikát, és 4-5 percig pároljuk.

5. Hozzáadjuk a lehéjazott, felszeletelt paradicsomot. Megsózzuk, és 20 percig főzzük.

6. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben 4-5 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, és belekeverjük a mártásba. További 2-3 percig főzzük.

7. Frissen vágott petrezselyemmel és reszelt sajttal meghintve kínáljuk.

Készen vásárolható száraz tésztából is elkészíthetjük.
Cavatelli csípős paradicsommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1730 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Cavatelli csípős paradicsommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
bevásárlólista