Rakott tészta dióval és csokoládéval

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A mártáshoz:
10 dkg dióbél
1 mokkáskanál őrölt fahéj
½ db reszelt, héja citrom
1 evőkanál zsemlemorzsa
vagy
¾ dl rum
A tésztához:
másfél dl meleg víz
20 dkg liszt

Elkészítés:

1. Deszkára szitáljuk a lisztet és a sót. Közepébe mélyedést nyomunk, és annyi meleg vizet adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. A tésztát cipóvá formáljuk, műanyag fóliába csomagoljuk, és 30 percig pihentetjük.

2. A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastagra kinyújtjuk. 3 cm-es kockákra vágjuk. Lisztezett ruhára terítve száradni hagyjuk.

3. A mártáshoz a dióbelet 1 percre forró vízbe mártjuk. A belső, barna héjat konyhai törlőpapírral ledörzsöljük. A dióbelet robotgépbe tesszük.

4. Hozzáadjuk a cukrot, a zsemlemorzsát, a durvára vágott csokoládét, a likőrt, a citromhéjat és a fahéjat. Sima krémmé keverjük. Egy éjszakán át állni hagyjuk.

5. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Lecsöpögtetjük, és a csokoládés diómártással előmelegített tálba rétegezzük. Melegen fogyasztjuk.

Tartalmas leves után (gulyás, bableves) főételként is tálalhatjuk.
A ribizli- vagy málnalikőrtől ilyen szép pirosas mártást kapunk, mint a képen látható.
Rakott tészta dióval és csokoládéval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1410 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Rakott tészta dióval és csokoládéval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
twitter