Rakott tészta dióval és csokoládéval



Elkészítés:
1. Deszkára szitáljuk a lisztet és a sót. Közepébe mélyedést nyomunk, és annyi meleg vizet adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. A tésztát cipóvá formáljuk, műanyag fóliába csomagoljuk, és 30 percig pihentetjük.
2. A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastagra kinyújtjuk. 3 cm-es kockákra vágjuk. Lisztezett ruhára terítve száradni hagyjuk.
3. A mártáshoz a dióbelet 1 percre forró vízbe mártjuk. A belső, barna héjat konyhai törlőpapírral ledörzsöljük. A dióbelet robotgépbe tesszük.
4. Hozzáadjuk a cukrot, a zsemlemorzsát, a durvára vágott csokoládét, a likőrt, a citromhéjat és a fahéjat. Sima krémmé keverjük. Egy éjszakán át állni hagyjuk.
5. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Lecsöpögtetjük, és a csokoládés diómártással előmelegített tálba rétegezzük. Melegen fogyasztjuk.