Szardellás házi spagetti



Elkészítés:
1. A kenyérszeleteket grillsütőben vagy száraz serpenyőben megpirítjuk. Ha kihűltek, nagyjából összemorzsoljuk.
2. A szardellafilét az olajával együtt serpenyőbe öntjük. Kis lángon melegítjük, közben villával szétnyomkodjuk. Belekeverjük a pirított kenyérmorzsát is. Frissen őrölt borssal ízesítjük.
3. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Lecsöpögtetjük és belekeverjük a szardellás olajba. Kis lángon összemelegítjük.
Házi spagetti durumlisztből - alaprecept

1. Deszkára szitáljuk a lisztet és a sót. Közepébe mélyedést nyomunk, és annyi meleg vizet adunk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk. 5 percig gyúrjuk.
2. A tésztát lisztezett deszkán 2 mm vastagra kinyújtjuk, majd vékony csíkokra vágjuk. Minden egyes tésztacsíkot lisztezett tenyérrel, lisztezett deszkán görgetünk, amíg keresztmetszete gömbölyű nem lesz, majd 2 órát száradni hagyjuk.
3. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente főzzük.