Orecchiette brokkolival

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető olcsó
Orecchiette brokkolival
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg rózsáira bontott brokkoli
50 dkg készen vásárolt, friss orecchiette
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 kisebb karikára vágott piros chilipaprika
2 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint
A tálaláshoz:
12 dkg kemény, reszelt juhsajt
vagy
12 dkg reszelt pecorino sajt

Elkészítés:

1. A brokkolit rózsáira szedjük, a szárát apró kockákra vágjuk. Lábosba tesszük, és annyi hideg vízzel öntjük fel, amennyi ellepi. Megsózzuk, felforraljuk, majd kis lángon 5-8 percig főzzük.

2. A brokkolit leszűrjük, a főzővizet félretesszük.

3. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a brokkolit és a karikára vágott chilit. Megsózzuk, és 5 percig pároljuk.

4. A brokkoli főzővizében al dente (rugalmasra) főzzük a tésztát. Lecsöpögtetjük, belekeverjük a fokhagymás-csípős brokkoliba. Kis lángon összemelegítjük. Reszelt sajttal meghintve kínáljuk.

Orecchiette brokkolival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1475 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Orecchiette brokkolival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
hírlevél