Kék tészta paradicsommal és mozzarellával

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A mártáshoz:
6 dkg érett paradicsom
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
8 levél friss menta
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál kristálycukor
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A tésztához:
30 dkg fekete áfonya

Elkészítés:

1. A megmosott fekete áfonyát robotgépben pürésítjük, majd szitán átpasszírozzuk. Az így kapott levet belekeverjük a lisztbe, és kemény tésztává gyúrjuk.

2. A paradicsomot apró kockákra vágjuk, és tálba tesszük. Hozzáadjuk a mentaleveleket, az olívaolajat, cukrot, citromlevet, sót, borsot. 120 percre hűtőszekrénybe helyezzük.

3. A tésztát 4 részre osztjuk, tésztagépbe tesszük és a második legvékonyabb fokozaton áthajtjuk.

4. 2 mm vékonyan felszeleteljük, így taglierinit kapunk. Lisztezett ruhán 30 percig szikkadni hagyjuk.

5. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük (4-5 perc). Leszűrjük, tálba tesszük, és összekeverjük a hideg paradicsomos mártással. Kockára vágott mozzarellával megszórva tálaljuk.

Kék tészta paradicsommal és mozzarellával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1295 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Kék tészta paradicsommal és mozzarellával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
google+