Házi spagetti fokhagymamártással



Elkészítés:
1. Deszkára szitáljuk a lisztet és a sót. Közepébe mélyedést nyomunk, beleütjük a tojást, és annyi meleg vizet adunk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk. 5 percig gyúrjuk.
2. A tésztát lisztezett deszkán 2 mm vastagra kinyújtjuk, majd nedves konyharuhával letakarjuk és fél órát pihentetjük.
3. Vékony csíkokra vágjuk. Minden egyes tésztacsíkot lisztezett tenyérrel, lisztezett deszkán görgetünk, amíg keresztmetszete gömbölyű nem lesz.
4. Tiszta konyharuhára téve, fél órát száradni hagyjuk.
5. Közben megforrósított olajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot. Sóval, cseresznyepaprikával ízesítjük. Kis lángon 40 percig főzzük.
6. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük, és belekeverjük a mártásba.